Župan Kolar u Pregradi najavio ulaganja u PŠ Gorjakovo

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar posjetio je u ponedjeljak, 29. lipnja 2020. Osnovnu školu Janka Leskovara u Pregradi, u kojoj je prošle godine završen projekt energetske obnove vrijedan 7,5 milijuna kuna.

Tom prilikom župan je s gradonačelnikom Pregrade Markom Vešligajem i ravnateljicom škole  Zdravkom Žiger Žgela održao radni sastanak vezan uz daljnja ulaganja u obrazovni sustav na području grada Pregrade te najavio energetsku obnovu i dogradnju Područne škole Gorjakovo, a također su dogovoreni i radovi na igralištu uz školu. „Obavili smo razgovor s roditeljima, u Gorjakovu i okolnim selima imamo trend rasta broja učenika, i sve analize koje smo napravili pokazuju da je takva investicija opravdana. Krećemo u izradu projektne dokumentacije i vjerujem da ćemo najesen biti spremni za radove“, istaknuo je župan Kolar.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj dodao je kako je važno ulagati u svim naseljima te da Grad Pregrada kontinuirano ulaže po svim mjesnim odbora. „Uvijek smo ta ulaganja radili s ljudima koji tamo žive, mjesnim odborima od kojih je dolazila inicijativa, uključio se Grad, a najviše Krapinsko-zagorska županija kao osnivač. Time smo postigli sinergiju ljudi i onda zajednički možemo realizirati te projekte. Drago mi je da u Gorjakovu kreće energetska obnova škole, a ove godine ćemo obnoviti školsko igralište“, rekao je Vešligaj te dodao kako je Grad Pregrada za igralište osigurao 100 tisuća kuna u svojem proračunu.

U Pregradi je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić  koji je rekao kako su u Pregradi, uz vrlo veliki angažman ravnateljice, gradonačelnika i župana, uvjeti u školovanju onakvi kakvi bi trebali biti i u ostatku Hrvatske. „To nije floskula, obrazovanje je bitno za društvo, za razvoj društva, bitna je izvrsnost kako bismo bili jači u ovoj našoj globalnoj utakmici“ – rekao je Hajdaš Dončić, poželjevši da se najavljene investicije ostvare u što kraćem vremenu. Na kraju se prisutnima obratila i ravnateljica škole Zdravka Žiger Žgela istaknuvši da su njihovi projekti poduprijeti od strane Krapinsko - zagorske županije i Grada Pregrade, a usmjereni su prema tome da se ostvare jednaki uvjeti školovanja za sve učenike na području grada.