Do 17. ožujka prijavite naj volontera/ku i volontersku akciju u 2019. godini

Grad Pregrada objavio je Javni poziv za dodjelu nagrada istaknutim volonterima/kama u 2019. godini.

Javni poziv za nagrade naj volonterima/kama Grad Pregrada provodi od 2016. godine, a od ove godine nagrada za naj volontera/ku dodjeljuje se u dvije kategorije: mladi volonter/ka od 15 do 30 godina te odrasli volontera/ka za osobe starije od 30 godina. Također, nagrađuje se i volonterska akcija s iznosom od 2 tisuće kuna. Poziv za prijavu kandidata/kinja otvoren je do 17. ožujka 2020., a nagrade će se dodijeliti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pregrade 19. travnja 2020.

 „Mi u Pregradi nastojimo potaknuti volontiranje od malih nogu, tako se već djeca s volontiranjem susreću u vrtiću i nastavljaju volontirati kroz volonterske klubove u školama. Grad Pregrada nastoji poticati volontiranje kroz različite aktivnosti i projekte koje provodimo, kao što su Zelena čistka u koju se uključujemo svake godine, kroz projekt VolontirAJMO gdje smo partneri Mreži udruga Zagor i kroz međunarodni projekt „Volunteering cities“ iz URBACT programa Europske unije, koji je usmjeren na jačanje međugeneracijske solidarnosti i promociju volontiranja. Stoga Vas pozivam da prijavite vrijedne ljude i akcije i na taj način iskažimo im zahvalnost za sve što čine za dobrobit zajednice“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Poziv za prijavu kandidata i kandidatkinja te volonterskih akcija dostupan je na linku: https://www.pregrada.hr/novosti/javni-poziv-za-prijavu-kandidatakinja-za-dodjelu-nagrade-naj-volonterka-i-volonterska-akcija