Informacije Stožera civilne zaštite Grada Pregrade od 23.3.2020.

Danas su potvrđene 52 oboljele osobe novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj dosad je potvrđeno sveukupno 306 oboljelih osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je ukupno 18 pozitivnih na novi koronavirus, od kojih je prema zadnjim službenim informacijama Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije na području Grada Pregrade njih 4, a detaljnije informacije bit će poznate tijekom dana.

Društvo Niskogradnja Pregrada donijelo je odluku o privremenom zatvaranju kamenoloma radi smanjenja mogućnosti daljnjeg prijenosa bolesti COVID-19.

Još jednom podsjećamo da su igrališta na području Grada Pregrade zatvorena za upotrebu te molimo roditelje i djecu da se pridržavaju navedene upute radi zaštite svojeg zdravlja, kao i zdravlja drugih građana. Operativne snage Stožera civilne zaštite Grada Pregrade (vatrogastvo) aktivirane su te će patrolirati područjem Pregrade. Prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera dat će upozorenje, a ukoliko se oni ogluše o upozorenje, o tome će obavijestiti policiju.

Ravnateljstvo civilne zaštite RH donijelo je i preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore koje možete vidjeti ovdje.

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.