Informacije Stožera civilne zaštite Grada Pregrade od 3.04.2020. od 11.30 sati

Na području Krapinsko-zagorske županije na dan 3. travnja 2020. nema novih osoba pozitivnih na koronavirus. Od 20 uzoraka koji su na analizu poslani 2. travnja, njih 18 je bilo negativno, a za dva se još čekaju rezultati. Ukupno je oboljelih 70 osoba.

Trenutno je u Pregradi sveukupno 31 pozitivna osoba na novi koronavirus.

Još jednom ukazujemo na važnost poštivanja samoizolacije, te pozivamo građane da ostanu doma i drže distancu od drugih ljudi. Zahvaljujemo svima vama koji se od početka pridržavate mjera, kao i svim članovima gradskog stožera koji neumorno obavljaju svaki svoj dio posla te članovima vijeća mjesnih odbora i Udruzi hrvatskih branitelja Grada Pregrade, koji su se uključili kao podrška.

Podsjećamo sve da se u ovom trenutku striktno pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom.

Grad Pregrada nastoji maksimalno informirati javnost po zaprimanju informacija Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, stoga Vas pozivamo da pratite informacije koje daje Ravnateljstvo civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Krapinsko-zagorska županija (http://www.kzz.hr/)

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.