Nedjelja na Branju grojzdja

Logo manifestacije Branje grojzdja

Prvog dana manifestacije Branje grojzdja valja se probuditi ranije jer se na jezeru Gorica u organizaciji Športsko ribolovnog društva Gorica od 7 sati održava ribolovno natjecanje u disciplini lov ribe udicom na plovak.

Za one koji više vole planinariti, HPD Kunagora organizira planinarski pohod na Kunagoru od 9 sati. Okupljanje planinara bit će na Trgu Gospe Kunagorske,a potom se kreće u obilazak prigodne planinarske staze od Pregrade do vrha Kunagore s povratkom do planinarskog doma na Kunagori. Od 11.30 sati predviđeno je prigodno obilježavanje 70. godišnjice osnutka društva s podjelom priznanja Hrvatskog planinarskog saveza kod Planinarske kuće na Kunagori.

Od 16.30 sati na igralištu NK Pregrada odigrava se 1. ŽNL između NK Pregrada i NK Klanjec, a od 17 sati na terasi Gradske kavane možete pogledati predstavu „Ordinacija“ Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje.

U 19 sati na Trgu Gospe Kunagorske bit će predstavljena knjiga „Branje grojzdja-retrospektiva“ izdavača Grada Pregrade nastala u prigodi obilježavanja 50 godina manifestacije Branje grojzdja.