Obavijest o privremenoj obustavi rada Dječjeg vrtića "Naša radost", Glazbene škole Pregrada, Gradske knjižnice i Muzeja grada Pregrade

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković objavio je kako od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dva tjedna.

U Uredu gradonačelnika danas, 13. ožujka 2020. sastao se Stožer civilne zaštite Grada Pregrade u cilju donošenja odluke postupanja s obzirom na trenutno epidemiološko stanje i prisutnost COVID-19.

Sukladno tome, Grad Pregrada donio je Odluku o privremenom prestanku rada Glazbene škole Pregrada te Dječjeg vrtića „Naša radost“, u trajanju od dva tjedna, počevši od ponedjeljka, 16. ožujka 2020.

Za svu djecu, za koju roditelji zbog poslovnih obaveza nemaju mogućnost ostanka kod kuće, tj. nemaju organizirano čuvanje djece, osigurat će se privremeno dežurstvo u ponedjeljak, 16. ožujka i utorak, 17. ožujka od 5.30h do 16h, dok se roditelji ne uspiju organizirati. Vrtić će ponovno početi s radom 30. ožujka 2020.

Gradska uprava radit će prema uobičajenom rasporedu, ali se ograničava rad sa strankama na način da će se sva komunikacija vršiti putem telefona na broj 049/376-052 ili putem e-maila.

Isto vrijedi i za gradska društva Viop d.o.o. i Niskogradnju d.o.o. kojima smo dali preporuku da maksimalno reduciraju potrebu dolaska građana radi obavljanja radnji koje je moguće odgoditi.

Također, posebne mjere odnose se na posljednje ispraćaje pokojnika na grobljima kojima upravlja Niskogradnja d.o.o. te će se pogrebi i ispraćaji održavati isključivo u krugu obitelji.

Od subote, 14. ožujka 2020. privremeno se zatvaraju i Gradska knjižnica Pregrada i Muzej grada Pregrade, a do daljnjega se za okupljanja i javne skupove neće moći koristiti prostori Gradske vijećnice i drugi javni prostori u Pregradi.

S obzirom da je u javnom prostoru nažalost veliki broj neprovjerenih informacija, apeliramo na građane i pozivamo da prate objave nadležnih tijela te da se pridržavaju svih aktualnih preporuka i uputa, ponašaju društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, suzdrže se od nepotrebnih putovanja i održavaju osobnu higijenu.

Grad Pregrada će sukladno uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite Grada Pregrade i Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije i dalje pravovremeno na službenoj internetskoj stranici građanima i građankama prenositi informacije i nove upute. Također pozivamo na praćenje službenih objava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.