Održan uvodni sastanak u sklopu Erasmus+ projekta DiGiMentor

Uvodni sastanak -ZOOM

U sklopu Erasmus+ projekta DiGiMentor - Digital Promotion and Protection skills for Creative and Tradition Industries u kojem kao jedan od partnera sudjeluje Muzej grada Pregrade, u četvrtak, 12. studenoga 2020. održan je uvodni sastanak.

Sastanak je održan u virtualnom okruženju, putem platforme Zoom, a organizirao ga je koordinator projekta, organizacija MODUS iz Finske. Na sastanku su sudjelovali predstavnici koordinatora i svih partnerskih organizacija koje sudjeluju u projektu iz Finske, Norveške, Latvije, Italije i Hrvatske. Ispred Muzeja grada Pregrade, jedinog partnera iz Hrvatske, sastanku su prisustvovali dr. sc. Davor Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Pregrade i Petra Vdović, viša stručna suradnica iz Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pregrade. Tijekom sastanka održana su predstavljanja koordinatora i partnerskih organizacija, raspravljeni su komentari ocjenjivača na kvalitetu projektnog prijedloga, definirane su uloge i obaveze partnera u predstojećem razdoblju te pregled plana projektnih aktivnosti i proračuna projekta. Uz transnacionalne projektne sastanke te kratkotrajna zajednička događanja za osposobljavanje osoblja, projekt predviđa izradu intelektualnih rezultata te organizaciju događanja s multiplicirajućim učinkom.

Podsjetimo, ovaj projekt u sklopu Ključne aktivnosti 2 - Strateška partnerstva za inovacije u području obrazovanja odraslih odabrala je za financiranje finska nacionalna agencija temeljem javnog poziva za prijavu projektnih prijedloga financiranih iz programa Erasmus+. Projekt će se provoditi tijekom 34 mjeseca. Provedba projekta započela je 1. studenoga 2020. godine, a projekt će trajati do 31. kolovoza 2023. Koordinator projekta je udruga MODUS, neprofitna organizacija iz finskog grada Tampere koja okuplja 67 dizajnera i umjetnika iz Finske. Ukupni proračun projekta iznosi 253.511,00 EUR, a dio koji se odnosi na Muzej grada Pregrade iznosi 36.812,00 EUR. Provedbom projekta žele se povećati digitalne kompetencije djelatnika u kreativnim i tradicijskim industrijama u ruralnim i udaljenijim područjima te promovirati europska kulturna i jezična raznolikost. Projektom se želi omogućiti umjetničkim organizacijama, kulturnim djelatnicima i samostalnim umjetnicima poput likovnih umjetnika, dizajnera i drugih sudjelovanje u inovativnim modelima učenja koje će se odvijati kroz platformu namijenjenu učenju na daljinu. Zainteresirani sudionici moći će usvajati nova znanja i vještine o korištenju digitalnih tehnologija, društvenih mreža, digitalnog marketinga, zaštite autorskih prava i brendiranja putem sustava otvorenih znački tj. bedževa, a zatim dalje prenositi ta znanja u svojstvu trenera drugim zainteresiranim polaznicima edukacija.

Tags