Održan sastanak s predsjednicima mjesnih odbora

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u ponedjeljak, 2. ožujka 2020. održan je sastanak s predstavnicima Vijeća mjesnih odbora grada Pregrade.

Prvom ovogodišnjem sastanku odazvali su se predstavnici svih mjesnih odbora Grada Pregrade, a bilo je riječi o asfaltiranju u 2020. godini, održavanju nerazvrstanih cesta te o novoj mjeri za brdsko-planinska područja.

Kao i proteklih godina, i u 2020. godini planirano je asfaltiranje 300 metara nerazvrstanih makadamskih cesta po svakom mjesnom odboru, a prema prioritetima koje oni sami odrede. Također, kao i dosad,  dio troškova asfaltiranja sufinancirat će građani u visini od 30 posto cijene radova, dok će 70 posto troškova pokriti Grad Pregrada u skladu s Gradskim proračunom za 2020. godinu. Vijeća MO dostavila su prijedloge za ovogodišnje asfaltiranje te će se nakon potpisivanja ugovora s građana pokrenuti postupak javne nabave kako bi početkom ljeta započelo asfaltiranje te završilo krajem jeseni, ukoliko vremenske prilike to dozvole.

U rad mjesnih odbora od ove se godine uvodi i jedna novost, pa tako građani i građanke više neće morati plaćati prijevoz kamenog agregata do stambenih objekata već će taj trošak pokriti Grad za što su sredstva također osigurana Proračunom za 2020. godinu. Vijeća mjesnih odbora obvezna su čim prije dostaviti zapisnike s popisanim dionicama za koje je potreban kameni materijal kako bi Niskogradnja d.o.o. napravila raspored radova po svakom mjesnom odboru.

Zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić podsjetila je prisutne kako su i ove godine na raspolaganju sredstva u iznosu od 10 tisuća kuna za male komunalne akcije koje je također potrebno navesti u zapisnike.

Gradonačelnik Vešligaj spomenuo je i mjeru Krapinsko-zagorske županije za brdsko-planinska područja koja će provesti u suradnji s Gradom Pregradom. Naime, Zavod za prostorno planiranje KZŽ napravio je kartu svake općine i grada KZŽ gdje su obilježili tri najviša naselja te će se zajedničkim sredstvima Županije i Grada uložiti u naselja koja spadaju u brdsko-planinsko područje, prvenstveno što se tiče asfaltiranja cesta.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, komunalna redarka Marija Presečki i direktor Niskogradnje Marijan Peer.