Održana 131. skupština DVD-a Pregrada

U Vatrogasnom domu u Pregradi u subotu, 8. veljače 2020. održana je 131. redovna godišnja skupština DVD-a Pregrada.

Svoja izvješća za prošlu godinu podnijeli su predsjednik, zapovjednik, blagajnik i predsjednik Nadzornog odbora. Prepunoj dvorani obratili su se i gradonačelnik grada Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj, predstavnik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Rajko Jutriša, predsjednik Vatrogasne zajednice Pregrada Nikola Pasariček, počasni poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Alojz Tirgušek, župnik župe Pregrada vlč. Ivan Mikec te predstavnici pobratimskih, prijateljskih i susjednih društava.

Gradonačelnik Vešligaj iskoristio je priliku kako bi još jednom zahvalio vatrogascima na svemu što čine za Pregradu već 130 godina koliko postoje, a posebno se osvrnuo na njihov nesebični angažman u saniranju posljedica prirodne nepogode koja je zadesila područje grada Pregrada prošlo ljeto.

Prigodom 131. skupštine podijeljene su spomenice za deset godina članstva, zahvalnice svim operativnim članovima za sudjelovanje na intervencijama u 2019. godini te su najaktivniji operativci primili statue s vatrogasnim obilježjima. Među nagrađenima bila je i mlada vatrogaskinja Sara Pondeljak, koja je primila  Zlatnu plaketu za izniman doprinos promociji DVD-a Pregrada.

Nakon službenog dijela nastavljeno je zajedničko druženje.