Online propusnice za građane i građanke Pregrade

Kako bi se proces s izdavanjem propusnica građanima ubrzao, Grad Pregrada od danas, 26. ožujka u funkciji je stavio jednostavni online formular/aplikaciju za izdavanje propusnica za građane Pregrade koji moraju napuštati grad zbog specifičnih razloga.

Putem navedenog obrasca direktno se šalju potrebni podatci za izdavanje propusnice te vjerujemo kako će to zasigurno ubrzati proceduru.

Svi kojima je potrebna propusnica zbog vitalnih obiteljskih razloga, njege i pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, odnosno kupnje hrane i osnovnih potrepština te obavljanja tehničkog pregleda vozila, a imaju prebivalište na području Grada Pregrade, od sada svoje podatke šalju ovdje - ULAZ U APLIKACIJU

Po ispunjavanju formulara, građanin na email koji je unio u formular dobiva najprije obavijest o zaprimanju zahtjeva, a potom i samu propusnicu.

Ukoliko trebate propusnicu zbog obavljanja tehničkog pregleda vozila, molimo Vas da priložite (uploadate) scan/fotografiju prometne dozvole i policu osiguranja.

Ukoliko trebate propusnicu zbog skrbi nad starijom osobom, molimo da priložite dokaz o prebivalištu osobe nad kojom skrbite.

Svi građani koji su do sada već poslali zahtjev za izdavanje propusnice na aktivnu elektroničku poštu stozercz@pregrada.hr, zahtjev ne moraju ponovo podnositi. Ti su zahtjevi u razmatranju i bit će riješeni u najkraćem mogućem roku.

Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva za propusnice te procedure provjere koju svaki zahtjev mora proći, molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Informacije vezane uz propusnice koje se izdaju u tijeku trajanja epidemije korona virusa, građani i građanke Pregrade mogu dobiti na broj telefona 049 376 052 te 091 376 0500, od 7 do 15h.

Za kretanje unutar područja Pregrade nije Vam potrebna propusnica.

U slučaju odlaska na posao izvan Grada Pregrade propusnicu izdaje Vaš poslodavac dok u slučaju zdravstvenih razloga propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Propusnice se izdaju temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koju je 23. ožujka 2020. godine  donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.