Otvorenje izložbe "Podravska naiva u Pregradi"

Muzej grada Pregrade u suradnji s Muzejom grada Koprivnice u sklopu manifestacije Branje grojzdja organizira otvorenje izložbe "Podravska naiva u Pregradi".

Otvorenje izložbe održat će se na Trgu Gospe Kunagorske ispred Muzeja grada Pregrade u srijedu, 23. rujna s početkom u 19 sati. Izložba se sastoji od 20 djela iz fundusa Muzeja grada Koprivnice, odnosno iz Galerije izvorne umjetnosti u Hlebinama. "Podravska naiva u Pregradi" donosi presjek svih generacija Hlebinske škole, od prvih djela umjetnika iz 30. godina 20. stoljeća do danas aktivnih nastavljača tradicije, i to kroz zajednički nazivnik vinogradarstva.
Izložbom će se predstaviti radovi 20-ak podravskih naivnih umjetnika: Mirko i Branko Virius, Dragan Gaži, Branko Matina, Franjo Mraz, Branko Lovak, Ana Bocak, Ljubica Hladnić, Stjepan Đukin, Pero Topljak, Mijo Kovačić, Željko Kolarek, Željko Seleš, Zlatko Filipović, Josip Gregurić, Milan Horvat – Hlebinski, Petar Petrović i Franjo Filipović. Izložba je rezultat međumuzejske suradnje Muzeja grada Pregrade i Muzeja grada Koprivnice, a autori izložbe su Helena Kušenić, viša kustosica iz Muzeja grada Koprivnice i dr. sc. Davor Špoljar, kustos i ravnatelj Muzeja grada Pregrade.

Otvorenje izložbe svojim će nastupom uveličati članovi tamburaške sekcije Kulturno-umjetničko društva Pregrada. Otvorenje će se realizirati uz pridržavanje epidemioloških mjera, a obilazak izložbe će po otvorenju biti moguć u skupinama do 15 osoba uz nošenje zaštitnih maski. Izložbu će biti moguće razgledati do 23. studenoga 2020.