Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u srijedu, 22. srpnja 2020. potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama.

Temeljem provedenog Javnog poziva za financiranje programa, projekata i manifestacija za opće dobro iz Proračuna Grada Pregrade za 2020. godinu te Odluke o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljeno je ukupno 150 tisuća kuna za projekte, programe i manifestacije 15 udruga.

Gradonačelnik Marko Vešligaj pozdravio je sve prisutne predstavnike udruga čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni programi i za čije su im aktivnosti u 2020. godini odobrena financijska sredstva te je istaknuo kako su ove godine, zbog nastale situacije s koronavirusom, sredstva za udruge malo umanjena iz razloga jer se neki projekti neće moći u potpunosti provesti, odnosno ne u onoj mjeri kako su to neke udruge prvotno planirale.

Sredstva za financiranje svojih projekata ostvarili su: Lovačko društvo „Kuna“ Pregrada, KUD Pregrada, Udruga promicatelja klapske i zavičajne glazbe „Kmeti“, Kuburaško društvo Stara kubura Stipernica, Kuburaško društvo Sloga Stipernica, Športsko kuburaska udruga Cigrovec, GDCK Pregrada, Udruga umirovljenika Pregrada, Udruga kostelskih žena, DND Pregrada, Udruga pčelara Medeni, Udruga hrvatskih branitelja Pregrada, Stanica planinarskih vodiča Zagorje, Pregrada.info – udruga za mlade te Udruga uzgajatelja malih životinja „Zagorje“.

Nakon sklapanja ugovora, gradonačelnik je još jednom čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2020. godini.