Potpisani ugovori o dodjeli potpore u poljoprivredi za 2020. godinu

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u srijedu, 22 srpnja 2020. potpisao je s uspješnim prijaviteljima Ugovore o dodjeli bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2020. godinu. Na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava za mjeru Programa potpora poljoprivredi ukupno je pristiglo devet zahtjeva te su svi odobreni i to u ukupnom iznosu od 43.943 kn.

„Sredstva nisu velika, ali su osigurana u skladu s našim mogućnostima. Baviti se poljoprivredom danas je izazovno, ali Grad Pregrada nastoji poticati i razvijati poljoprivredu na ovom području zato mi je jako drago što ovdje vidim mlade ljude. Zbog pandemije koronavirusa bili smo prisiljeni smanjiti rashode, no sredstva namijenjena za ovaj program nismo dirali“, istaknuo je gradonačelnik.

Potporu su primili OPG Slavko Kamenski, OPG Dražen Krsnik, OPG Marijan Škrlec, OPG Ivan Pogačić, OPG Krunoslav Martinko, OPG Biserka Hustić, OPG Ivan Kračun, OPG Kraljica Ervin Drenški i OPG Mirko Drenški.

Javni poziv bio je otvoren do 3. srpnja i na njega su se mogla javiti poljoprivredna gospodarstva koja imaju proizvodne kapacitete na području Grada Pregrade, a koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Putem navedenog Javnog poziva Grad Pregrada sufinancira kupnju/građenje/opremanje/adaptaciju plastenika i staklenika za poljoprivrednu proizvodnju, kupnju nove i rabljene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, kupnju ograde za nasade i životinje, kupnju zaštitne mreže i ostale opreme za zaštitu poljoprivrednih nasada od vremenskih „neprilika“, podizanje i/ili restrukturiranje višegodišnjih nasada, nabavu sadnica za podizanje višegodišnjih nasada medonosnog bilja te promotivne mjere u korist poljoprivrednih proizvoda.