Pridržavajte se preporuka Stožera civilne zaštite - odgoda javnih okupljanja

Iako u gradu Pregradi dosad nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze COVID-19, Stožer civilne zaštite Grada Pregrade u svakodnevnoj je komunikaciji sa Stožerom civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije i prati sve preporuke Stožera civilne zaštite RH.
Kako bismo bili sigurni da činimo sve da spriječimo širenje mogućnosti zaraze i održimo razinu sigurnosti, Stožer civilne zaštite Grada Pregrade, u skladu s uputama Stožera civilne zaštite RH, preporučuje da se do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi.
Grad Pregrada te gradske ustanove i društva do daljnjega neće održavati nikakva javna okupljanja, bez obzira na broj sudionika. Apeliramo i na druge organizatore da odgode predviđena događanja, a građane pozivamo da se na skupove ne odazivaju. Ukoliko drugi organizatori ipak odluče održati okupljanja, unatoč preporuci županijskog i gradskog Stožera, obveza im je provesti najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija. Molimo sve građane i građanke da se nastave ponašati društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, suzdrže se od nepotrebnih putovanja i održavaju osobnu higijenu.
Također, kako bi izbjegli paniku, molimo sve stanovnike Pregrade da prate upute i informacije Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera za civilnu zaštitu RH, a Grad Pregrada će nastaviti pravovremeno obavještavati putem službene internetske stranice.

Prilozi