Sastanak projektnih partnera za prijavu projekta „Žene za Zagorje 2“ na javni poziv Zaželi - Program zapošljavanja žena - faza II

U srijedu 15. srpnja u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Krapina održan je sastanak projektnih partnera na projektu Žene za Zagorje 2.

Projekt će se prijaviti na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena - faza II“ Ministarstva rada i mirovinskoga sustava koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznositi će  4.962.921,25 kuna. Projekt će trajati 16 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području djelovanja GDCK Krapina, GDCK Pregrada i GDCK Klanjec.

Projektom se planira zaposliti 56 nezaposlenih žena prijavljenih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku najmanje šest krajnjim korisnicima, koje je potrebno identificirati, u čemu je veoma važna uloga partnera. Ženama će se omogućiti obrazovanje/osposobljavanje koje se upisuje u radnu knjižicu. Izbor će ovisiti o potrebama žena uključenih u projekt te potrebama za radnom snagom na lokalnom tržištu rada.