Stipendije i financijske potpore za 55-ero učenika i studenata

U Gradskoj vijećnici u petak, 3. siječnja 2020. održan je prijem za studente i studentice te učenike i učenice koji su ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Pregrade, a također je održano  potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija top studentima za akademsku 2019./2020. godinu.

Pravo na stipendiju i financijsku potporu ukupno je ostvarilo 55 učenika i studenata, od čega 29 učenika te 26 studenata. Gradonačelnik Marko Vešligaj rekao je kako je ove godine donesena nova Odluka o financijskim pravima učenika i studenata s područja Grada Pregrade sa svrhom transparentnije dodjele financijskih sredstava, pojednostavljenja postupka dodjele te osiguravanja prava na izravnu financijsku potporu učenicima i studentima s invaliditetom, onima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci poginulih hrvatskih branitelja, djeci dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeci samohranih roditelja te učenicima i studentima upisanih u srednje škole i studije s popisa deficitarnih studija. Također, umjesto dosadašnjih učeničkih stipendija, uvedene su financijske potpore za učenike u iznosu od 250 kuna koje se dodjeljuju prema kriteriju mjesečnog prihoda po članu kućanstva. Ove je godine i povećan iznos top stipendije koja sada iznosi 700 kuna, a primat će ju 11 studenata.

Gradonačelnik Vešligaj naglasio je kako će se sredinom godine raspisati javni poziv za dodjelu nagrada za izvanredna postignuća za učenike i studente koji su ostvarili određene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, odnosno osvojili Dekanovu, Rektorovu ili drugu nagradu/priznanje na razini visokog učilišta. Osim učenika nagrađivat će se i mentori, korepetitori, te Osnovna škola Janka Leskovara, Srednja Škola Pregrada, Glazbena škola Pregrada, čiji učenici su ostvarili određeni uspjeh na natjecanjima. Novčane nagrade predviđene su i za učenike i studente volontere te one koji su ostvarili potvrdu o neformalnom obrazovanju (Youthpass ili drugo), dok su za učenike koji su ostvarili određene uspjehe na županijskim i regionalnim natjecanjima predviđene simbolične nagrade.

Čestitamo svim učenicima/ama i studentima/cama koji su ostvarili pravo na stipendije te im želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju.