Započela obnova dijela državne ceste DC206 kroz Pregradu i mosta preko Kosteljine

U Pregradi je danas održan radni obilazak početka radova na projektu izvanrednog održavanja mosta Pregrada na državnoj cesti DC206.

Riječ je o projektu pod nazivom „Izvanrednog održavanja mosta Pregrada na državnoj cesti oznake DC206 dionica 001, od stacionaže 12+731 do stacionaže 12+747 te državne ceste oznake DC206 dionice 001 od stacionaže 12+747 do stacionaže 12+930“ investitora Hrvatskih cesta. Naime, zbog lošeg stanja kolničke konstrukcije i mosta preko potoka Kosteljina sanirat će se ovaj dio državne ceste DC206, izgradit će se nogostup s lijeve strane te će se obnoviti oborinska odvodnja.

Tom prigodom u Pregradi je danas bio i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, koji je istaknuo kako uz sve velike projekte u području cestogradnje, u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave kontinuirano rješavaju manje projekte bitne za kvalitetu života ljudi koji ovdje žive i za njihovu sigurnost u prometu.  Posebno je istaknuo dobru suradnju s gradonačelnikom Vešligajem. „Pripremali smo ovaj projekt neko vrijeme, a danas kreće realizacija i trajat će 4 mjeseca. Važno je istaknuti da će u tih 4 mjeseca biti malo otežano prometovanje ovom dionicom, a promet će biti reguliran okolnim pravcima koje je izvođač radova dužan, nakon završetka radova, sanirati kako ne bi ostala oštećenja. Do početka zimske službe tj. do polovine 11. mjeseca ove godine ovaj posao ćemo završiti“, rekao je Škorić.

Ugovorena vrijednost izvođenja radova je 4.464.708,77 bez PDV-a, a izvođač je zajednica gospodarskih subjekata Colas Hrvatska d.d. i MAR d.o.o. Predsjednik društva Colas Hrvatska d.d. Siniša Koščak  rekao je kako je tvrtka MAR d.o.o zadužena za obnovu mosta, dok je Colas zadužen za kolničku konstrukciju te je zahvalio Hrvatskim cestama na ovakvim projektima jer ovo je značajan projekt u ovim pandemijskim vremenima. Stručni nadzor u vrijednosti od 269.627,00 kn provodi Institut IGH d.d. Planirani rok izvođenja radova je četiri mjeseca.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je Hrvatskim cestama na vrijednoj investiciji na području grada, za što je inicijativa potekla od Grada Pregrade. Ovo područje je obrazovno-sportski dio gradu gdje su smještene osnovna škola i srednja škola, dislocirani studij sestrinstva, dječji vrtić, glazbena škola, udruge u sportu, a u izgradnji je i teniski teren. „Za vrijeme školske godine, ovdje cirkulira nekoliko stotina djece, učenika i studenta, s te strane upućujem veliku zahvalu na ovoj investiciji koja će uvelike povećati sigurnost prometa na ovom dijelu Pregrade“, istaknuo je gradonačelnik Vešligaj te pozvao građane i građanke na strpljenje.

Podsjećamo, za vrijeme trajanja radova na obnovi državne ceste D206 bit će zatvorena Ulica Ljudevita Gaja u cijeloj dužini, a obilazni pravac bit će Ulicom Dragutina Kunovića te Obrtničkom ulicom.