Završila energetska obnova zgrade NK Pregrada

U Pregradi je danas održana konferencija za medije povodom završetka projekta "Energetska obnova zgrade NK Pregrada na adresi Ljudevita Gaja 32, Pregrada". Uz gradonačelnika Marka Vešligaja konferenciji su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić i Julije Fišter, upravitelj Zanatske zadruge Kunagora, koja je izvodila radove te Josip Golubić, koji je vršio nadzor.

Radovi su obuhvatili povećanje toplinske izolacije vanjskog zida i toplinsku zaštitu stropa prema negrijanom prostoru. Također je zamijenjena vanjska stolarija, ugrađen novi visokoučinkoviti sustav grijanja te je zamijenjena unutarnja rasvjeta.

Bespovratna sredstva za obnovu

Izvođač radova bio je Kuna-gora zanatska zadruga iz Pregrade, a ugovorena cijena radova, zajedno s PDV-om iznosila je 619.043,63. Stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavljao je projektni ured „Kostelgrad-projekt“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 680.852,45 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano u iznosu od 421.749,02, a za navedeni projekt dobivena su još bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, i to u iznosu od 145.141,72 kuna za sufinanciranje dijela sredstava koje je prijavitelj dužan osigurati iz vlastitih izvora.

Zgradu NK Pregrada koriste brojna društva i udruge, koja će sada provoditi svoje aktivnosti u kvalitetnijim uvjetima. U novouređenom prostorima boravit će članovi Sportske zajednice: NK Pregrada, ŽNK Pregrada, Teniski klub Pregrada, Športsko ribolovno društvo Gorica, Hrvatsko planinarsko društvo Kunagora, Šahovski klub Pregrada i RUŽ Pregrada. Gradonačelnik Vešligaj istaknuo je kako će Grad Pregrada nastaviti raditi na unaprjeđenju sportske infrastrukture. „Već na proljeće kreće izgradnja teniskih terena, a krećemo i u kupnju zemljišta za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta. Sve te investicije doprinijet će značajnom iskoraku sporta na području Pregrade“, rekao je gradonačelnik te pohvalio NK Pregradu kao jedan od klubova s najjačim podmlatkom u Krapinsko- zagorskoj županiji i predsjednika kluba Denisa Burića koji potiče brojne sportske volonterske akcije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Pregrade.