501. Kostelska uskrsna pištola od 30. ožujka do 7. travnja

Objavljeno Pon, 25/03/2024 - 17:36
501
Datum

Ovogodišnja manifestacija 501. Kostelska uskrsna pištola održava se od 30. ožujka do 7. travnja 2024. , a svečano otvorenje održat će se na Veliku subotu, 30. ožujka na Kostelgradu.

Sve započinje već 27. ožujka, edukativnom radionicom za djecu, učenike osnovne škola Pregradai DV "Naša radost Pregrada. Istoga dana, u popodnevnim satima održat će se druženje sa starim streljačima. 

Otvorenje manifestacije bit će na Veliku subotu u 14 sati na zidinama Kostelgrada. Uz otvorenje će se održati druženje i streljanje uz glazbeni program na igralištu Područne škole Kostel.

Uskrsno slavlje nepromijenjeno je već preko 500. godina pa tako povijesna postrojba dočekuje vjernike na budnici u 6 sati, a navečer je također druženje, uz Večernicu u 16 sati.  

Manifestacija završava na Dan grada Pregrade, kojega ćemo proslaviti na Bijelu nedjelju, 7. travnja, uz svetu misu, polaganje vijenaca te svečanu sjednicu Gradskog vijeća. Na Dan grada Pregradom će prodefilirati povijesne postrojbe i kuburaška društva u svojim odorama, a za građane se sprema i podjela lovačkog gulaša. U popodnevnim satima događanja se sele na Brege Kostelske gdje se formira procesija do kapele sv. Štefana.

Prilozi
Prilog Size
Program 501.jpg 283.09 KB
Događanja

Brzi pristup