Mjesec hrvatske knjige

Najava manifestacije Mjesec hrvatske knjige

Od 15. listopada do 15. studenoga 2021. godine traje Mjesec hrvatske knjige, tradicionalna manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju, u suradnji s Programskim i organizacijskim odborom manifestacije, Knjižnice grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Tijekom mjesec dana nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima.

Mjesec hrvatske knjige ove se godine održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Stoga tema ovogodišnje manifestacije glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Ove se godine manifestaciji priključilo 218 sudionika s ukupno nešto više od 1600 programa, među kojima i Gradska knjižnica Pregrada.

Događanja

Brzi pristup