Noć muzeja 2023.

Objavljeno Pet, 20/01/2023 - 11:28
pregrada

Muzej grada Pregrade obilježit će ovogodišnju Noć muzeja organizacijom niza zanimljivih događanja. S početkom u 18 sati u galeriji muzeja otvara se izložba slika "4 elementa" akademske umjetnice Maje Vukine Bogović. U glazbenom dijelu programa nastupit će učenice Glazbene škole Pregrada. U 20 sati galeriji muzeja se održava koncert za flautu i harfu kojeg će izvesti "Duo Poco Piu", akademske glazbenice Gorana Tomašić Šragalj na flauti i Biserka Krčelić na harfi. Tijekom trajanja ovogodišnje manifestacije, od 18 do 22 sata, svi zainteresirani posjetitelji moći će se zabaviti uz društvene igre u čitaoničkom prostoru Gradske knjižnice Pregrada. Posjet svim zbirkama stalnog postava besplatan je za sve posjetitelje.

Raspored događanja

Otvorenje izložbe slika "4 elementa" Maje Vukine Bogović

18:00 – 20:00 sati, Galerija Muzeja

  1. Noć muzeja započet ćemo otvorenjem izložbe slika pod nazivom "4 elementa" akademske umjetnice Maje Vukine Bogović. Izložba se sastoji od slika nastalih u 2022. godini, izrađenih u tehnici akrila i krede na papiru. Motivi predstavljeni na slikama su bikovi, morska dubina, Zagorski pejzaž i aktovi. U glazbenom dijelu programa nastupit će kvartet flauta - četiri učenice Glazbene škole Pregrada.

Duo Poco Piu: koncert za flautu i harfu

20:00 – 21:00 sati, Galerija Muzeja

Za sve ljubitelje dobre glazbe, ove godine pripremili smo pravu glazbenu poslasticu. S početkom u 20 sati će nam "Duo Poco Piu" u sastavu Gorana Tomašić Šragalj na flauti i Biserka Krčelić na harfi izvesti popularne skladbe iz razdoblja renesanse, baroka i klasike pa sve do zabavnih latino ritmova današnjice poput tanga, sambe i ragtime-a.

Večer društvenih igara

18:00 – 22:00 sata, Gradska knjižnica

Noć muzeja prilika je i za dobru zabavu. Za sve naše posjetitelje, od onih malih pa do djedova i baka, u čitaoničkom prostoru Gradske knjižnice Pregrada pripremili smo različite društvene igre. Na vama je samo da izaberete igru koja vas zanima (ili stol koji je slobodan) i započnete s igranjem! Ako vas za igranje treba više, povedite sa sobom i svoje prijatelje! Sretno!

Besplatan posjet zbirkama stalnog postava

18:00 – 22:00 sata, Stalni postav

Svi zainteresirani posjetitelji muzeja moći će tijekom trajanja manifestacije besplatno posjetiti muzej te se upoznati sa zanimljivostima iz Numizmatičke zbirke, Zbirke rudarstva i geologije i Ljekarničke zbirke Thierry koje čine stalni postav Muzeja grada Pregrade.

Događanja

Brzi pristup