In memoriam - Gordana Krizmanić

Objavljeno Pon, 28/11/2022 - 07:33
In memoriam - Gordana Krizmanić

U 60. godini života nakon duge i teške bolesti preminula je ravnateljica Dječjeg vrtića Naša radost Gordana Krizmanić, koja je na čelu ove ustanove neprekidno bila od 2003. godine. Posljednji ispraćaj Gordane Krizmanić bit će u utorak, 29. studenog 2022. u 15:30 sati na groblju u Pregradi.

Gordana Krizmanić rođena je 5. travnja 1963. u Celju. Završila je osnovnu školu Josip Debeljak u Humu na Sutli te srednju ekonomsku školu „Boris Kidrić“ u Zagrebu. Po završetku ekonomske škole zaposlila se u OŠ Janka Leskovara Pregrada kao računopolagač. U toj ustanovi radila je 10 godina. U posljednjoj godini rada u školi pružila joj se prilika da tri mjeseca radi u dječjem vrtiću, koji je bio u sastavu škole, na mjestu odgojitelja.

Velika sklonost za rad s djecom rezultirala je time da otvori privatni vrtić „Bambi“. U tom vremenu je završila i Pedagošku akademiju – predškolski odgoj. Za ravnateljicu Dječjeg vrtića „Naša radost“ imenovana je 1997. godine na dvije godine. Nakon toga odradila je četiri godine kao odgojiteljica te je od 2003. godine bila na funkciji ravnateljice.

Svojim stručnim usavršavanjem uvelike je doprinijela podizanju kvalitete odgojno obrazovnog rada u vrtiću. Poseban interes u radu s djecu pokazala je pišući različite predstave, slikovnice i pjesme koje su prikazane i izdane. Uredila je i neke od slikovnica koje su osmislila djeca. Osmislila je i organizirala „Pregradske dječje berbarije“. To su igre osmišljene na temu jesenskih radova, na kojima su uvijek sudjelovali brojni vrtići iz cijele KZŽ, ali i Zagreba i Slovenije, čime se jačala suradnja između predškolskih ustanova i odgojitelja. Sudjelovala je na projektima Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Bila je imenovana za regionalnog koordinatora i člana povjerenstva prosudbene komisije za procjenu projekata na državnoj smotri. Za vrijeme njenog mandata vrtić je dobio status Eko-vrtića.

Za svoj dugogodišnji rad ove je godine primila Plaketu Grada Pregrade, a njezin nemjerljiv doprinos razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenju predškolskog odgoja i obrazovanja ostat će zauvijek upamćen.

Grad Pregrada izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima. Obitelj moli da se u njezin spomen, umjesto vijenca na grob i svijeća, uplati donacija Dječjem vrtiću Naša radost na IBAN HR7523400091110018670, s naznakom donacija za spravu za dječje igralište u ime Gordane Krizmanić.

Novosti

Brzi pristup