Održana 13. sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno Čet, 18/05/2023 - 10:22
13gv

U gradskoj vijećnici u Pregradi u srijedu, 18. svibnja 2023. održana je 13. sjednica Gradskog vijeća kojoj je bilo nazočno 10 vijećnika te su sve odluke donesene jednoglasno.

Gradsko vijeće dalo je trgovačkom društvu Niskogradnja d.o.o. za stambenu i komunalnu djelatnost suglasnost za potpisivanje Ugovora „Sanacija nerazvrstanih cesta na području grada Pregrade". Nakon provedenog postupka nabave temeljem Pravilnika o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova za postupke obnove (NN 28/23) potpisan je Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom COLAS HRVATSKA d.d. za sanaciju 8 dionica nerazvrstanih cesta. Tvrtka COLAS HRVATSKA d.d. dostavila je zahtjev za uvođenje Niskogradnje d.o.o. kao podizvoditelja radova za izvođenje dijela radova. Radovi na sanaciji šteta od potresa na nerazvrstanim cestama će se izvoditi u sklopu projekta „Sanacija klizišta na području grada Pregrade“, sufinanciranog iz Fonda solidarnosti Europske Unije.

Članovi Gradskog vijeća usvojili su izvješće o radu davatelja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području Grada Pregrade za 2022. godinu u skladu s obvezom koja postoji prema članku 69. st. 4. Zakona o gospodarenju otpadom ("Narodne novine" br. 84/21).

Pred gradskim vijećnicima našla se i Odluka o kratkoročnom zaduživanju. Ovim zaduživanjem, odnosno uzimanjem kratkoročnog kredita, samo u slučaju nužne potrebe, u iznosu od 1.000.000,00 eura, planira se poboljšati likvidnost Grada u 2023. godini tijekom razdoblja u kojem postoji nerazmjer dospjelih obveza i uplaćenih prihoda, a koji su rezultat posebnih okolnosti uzrokovanim obvezama provođenja projekta „Sanacija klizišta na području grada Pregrade“, referentni broj Ugovora: FSEU.2022.MINGOR.02.005 i „Sanacija klizišta na području grada Pregrade“, referentni broj Ugovora: FSEU.KZŽ.02/33 nastale zbog razlike između plaćanja izvođačima radova i nadoknade sredstava od strane Krapinsko-zagorske županije odnosno Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Također, donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju imena trga i ulica u naselju gradskog karaktera Pregrada kojom se produljuje građanima pravo na povrat troškova redovne zamjene osobnih dokumenata do 30.9.2023. za novoimenovane ulice, za koje je Državna geodetska uprava poslala je Rješenja o izmjeni naziva ulica početkom svibnja 2023. godine.

Pod točkom razno vijećnici su imali pitanja oko pojave novih klizišta uzrokovanih obilnom kišom u proteklom periodu kao i pitanja vezana uz radove na sanaciji postojećih. 

Odluke i Zaključke s 13. sjednice Gradskog vijeća možete pronaći na poveznici OVDJE.

Novosti

Brzi pristup