Proračun u malom za 2019.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

veličina ove, po formatu i broju stranica male knjižice, leži u njenoj funkciji. Odgovornost gradonačelnika i gradske uprave savjesno je služiti svojim građanima te ostvariti transparentnu i jasnu komunikaciju o temama koje su bitne za lokalni razvoj i podizanje kvalitete života. Proračun Grada Pregrade kao najvažniji financijski dokument ključan je u ostvarenju prethodno navedenog cilja. Riječ je o dokumentu koji na jasan, održiv i razvojan način prikazuje prihode i rashode u određenoj proračunskoj godini, a u njemu su ujedno sadržane bitne politike gradske vlasti.

Proračunom za 2019. godinu planirani su ukupni prihodi u iznosu 40,7 milijuna kuna, dok su ukupni izdaci planirani su u iznosu od 41,2 milijuna kuna. Planirani višak prihoda tekuće godine iznosi 505 tisuća kuna, koliko iznosi i preneseni manjak.

U skladu s planiranim povećanjem prihoda planirani su i rashodi koji proračun čine jasan, održiv i razvojan te su u njemu sadržane bitne politike ove gradske vlasti. Zadržani su svi dosadašnji programi i aktivnosti te su dodani novi.

Glavnina povećanih prihoda raspodijeljena je na odgoj i obrazovanje, socijalnu skrb, kulturu i sport, civilno društvo, komunalnu infrastrukturu, zaštitu okoliša te gospodarstvo. Tako je planirano uređenje kino dvorane i uređenje dječjih i sportskih igrališta, kao uređenje pomoćnog igrališta pri NK Pregrada. Povećana su sredstva za rad DV Naša radost, za asfaltiranje i održavanje komunalne infrastrukture, a krenut će i energetske obnove javnih zgrada.

Nakon javne tribine održane u studenome i izdavanjem ovog vodiča, pozivam Vas na daljnji angažman, da svojim prijedlozima i u sljedećoj godini pomognete u kreiranju Proračuna te u konačnici podizanju kvalitete života i ponude svim stanovnicima i gostima naše Pregrade.

PDF dokument "Proračun u malom" možete preuzeti u nastavku.

Prilog Size
PRORACUNSKI_VODIC_2019.pdf 1.49 MB

Brzi pristup