koronavirus

Stožer civilne zaštite RH donio je novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Odluka se nalazi u prilogu.

Više
koronavirus

S obzirom na velik broj uzoraka za koje se čekaju rezultati testiranja na koronavirus i nemogućnost pravovremenog provođenja daljnjeg testiranja zbog nedostatka reagensa, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije apelira na sve građane da:

Više
koronavirus

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donio Odluku o izmjeni odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Krapinsko-zagorske županije, koja je objavljena u narodnim novinama 21. listopada te je stupila na snagu 22. listopada 2020. godine.

Nužne epidemiološke mjere na području Krapinsko-zagorske županije sukladno Odluci o izmjeni odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za području Krapinsko-zagorske županije su:

– na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba

Više
Grb Grada Pregrade

Na području Grada Pregrade trenutno je 28 osoba pozitivnih na koronovirus. U cilju prevencije širenja COVID-19 na području Grada Pregrade, a prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo i uputama Stožera civilne zaštite RH te Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, Stožer civilne zaštite Grada Pregrade donio je sljedeće zaključke:

Za učenike 1- 4. razreda OŠ Janka Leskovara određena je dodatna mjera obveznog nošenja maski za vrijeme boravka u zajedničkim prostorijama škole, prema zahtjevu koji je uputila škola.

Više
Grb Ravnateljstva civilne zaštite

Podsjećamo građane je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio nove mjere koje se primjenjuju od 13. listopada. Tako se uvodi obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima te se ograničavaju društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi.

Odluka o maskama u zatvorenim i otvorenim prostorima

Maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti na ispravan način, tako da maska cijelo vrijeme dok se nosi prekriva usta i nos:

Više

Na području Krapinsko -zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 novozaražena osoba s područja Pregrade, a ozdravila je 1 osoba iz Krapine.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 14. U samoizolaciji se nalaze 32 osobe.

Više

DOM ZDRAVLJA KZŽ, ISPOSTAVA PREGRADA - KONTAKT PODACI I RADNO VRIJEME

Ordinacija obiteljske medicine Mirjana Krištić, dr. med.

049/377-944

Augusta Cesarca 1

49218

Pregrada

parni dani - popodne

Više

Nakon što 29 dana zaredom na području Krapinsko-zagorske županije nije bilo novooboljelih od COVID-a 19, u protekla 24 sata ozdravila je i posljednja osoba koja je bila aktivna (iz Pregrade), te tako u našoj županiji nema više zaraženih koronavirusom.

Zahvaljujemo Stožeru civilne zaštite KZŽ, Općoj bolnici Zabok, Domu zdravlja KZŽ, Zavodu za javno zdravstvo KZŽ, policajcima i vatrogascima, djelatnicima i volonterima Crvenog križa, djelatnicima 112 koji su doprinijeli očuvanju zaštite zdravlje naših stanovnika.

Više

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244

Novooboljelih nema.

Do sada su testirane 63682 osobe, od toga 1260 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju su 42 osobe. Od toga je na respiratoru 5 pacijenata.
 
Ukupan broj ozdravljenih je 2046, što je 11 novoozdravljenih u 24 sata.
 
Ukupan broj preminulih je 101.

Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije Odluke:

Više

Na području Krapinsko-zagorske županije već 28 dana nema novooboljelih od COVID-a 19.

U protekla 24 sata ozdravila je 1 osoba; iz Đurmanca te je još samo jedan aktivan slučaj osobe zaražene koronavirusom, iz Pregrade. Ukupno je 137 ozdravljenih osoba. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka te su svi negativni. Dosad je testirano ukupno 2728 uzoraka.

Više

Stranice