Župan Kolar najavio obnovu PŠ Gorjakovo ovog ljeta

Župan Kolar u Gorjakovu
Datum

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar posjetio je danas Područnu školu Gorjakovo gdje je najavio njenu obnovu koja kreće ovog ljeta.

„Škola ima 87 kvadrata i procjena je da bi se u 60 dana to moglo napraviti. Vjerujem da će početkom nove školske godine djeca useliti u novouređenu školu. U ovom mandatu preko 9 milijuna kuna uloženo je na području grada Pregrade u obrazovanje, kada govorimo o OŠ Janko Leskovar i područnim školama. Veselim se da se vidimo na otvorenju obnovljene škole prvog dana iduće školske godine“, istaknuo je župan Kolar.

Gradonačelnik Marko Vešligaj zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji na ulaganjima u Pregradu, posebno se osvrnuvši na energetsku obnovu osnovne škole kao jedan od najvećih projekata na području grada. Naglasio je i da je igralište kod PŠ Gorjakovo obnovljeno zajedničkim snagama Grada Pregrade, OŠ i KZŽ, a uz igralište je na inicijativu Vijeća mjesnog odbora volonterski napravljena nadstrešnica, koja je upotpunila prostor oko škole. Za izgradnju objekta sredstva su osigurana iz malih komunalnih akcija koje mjesni odbor ima na raspolaganju, a Grad je otkupio i zemljište za dječje i sportsko igralište.

„Vjerujem da će se to nastaviti i u budućnosti, a garancija toga su ljudi koje na području pojedinog mjesnog odbora. Ovdje imamo jednu sjajnu osobu koja vodi mjesni odbor te vjerujem da nas u budućnosti čeka još lijepih projekata za razvoj Gorjakova i cijele Pregrade“, zaključio je gradonačelnik.

U Gorjakovu su danas bile i ravnateljica OŠ Janka Leskovara Zdravka Žiger te predsjednica Vijeća mjesnog odbora Davorka Filipčić.

Tags

Novosti

Brzi pristup