Blagdanski kolači za korisnike socijalne usluge toplih obroka

Blagdanski kolači

Da blagdanski stol sugrađana i sugrađanki u potrebi ne bude bez kolača, i ove se godine pobrinula Srednja škola Pregrada zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada, Gradom Pregradom i lokalnim poduzetnicima.

Naime, u okviru projekta „Volunteering cities URBACT Transfer Network“ financiranog sredstvima Europske unije, u kojem je Grad Pregrada partner, na prijedlog Urbact lokalne grupe Grada, a uz podršku ravnateljice Srednje škole Pregrada, profesorica Diana Obrež, Gordana Lovrenčić i Božena Belošević pripremile su kolače za sugrađane i sugrađanke koji su korisnici socijalnih usluga dostave toplih obroka Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, kako bi im uljepšale božićne blagdane.

Namirnice potrebne za pripremu kolača te ostale potrepštine donirali su lokalni poduzetnici i obrtnici Kunateks, Diskont Posavec, Pekara Hajdinjak i Kiko, a pripremljene kolače zaposlenici Crvenog križa Pregrada osobno su dostavili korisnicima u njihove domove.

Promicanje volonterstva i socijalne osviještenosti od izuzetne je važnosti za jačanje kvalitete života u zajednici, dok je podrška lokalnih poduzetnika i obrtnika ključan segment u osiguranju dodatnih financijskih i ljudskih kapaciteta. Sve to zajedno čini ciljeve projekta prijenosa dobre prakse koji su usmjereni na promicanje međugeneracijske solidarnosti, volonterstva i zajedničkog rješavanja socijalnih problema u zajednici.

Foto: Karlo Mitok