Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije održalo aktivnosti u sklopu projekta RES u Pregradi

Radionica

U galerijskom prostoru Muzeja grada Pregrade su u četvrtak, 8. travnja između 10 i 12 sati održane aktivnosti u organizaciji Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije.

Naime, Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije između ostaloga provodi trogodišnji program RES koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (MRMSOSP), a među partnerima je i Grad Pregrada. U okviru programskih aktivnosti Društvo provodi različite radno-okupacijske i integracijsko-informativne aktivnosti, među koje spadaju i kreativne radionice. U sklopu projekta predviđeni su različiti sadržaji izvan sjedišta udruge, osobito u jedinicama lokalne samouprave koje su partnerske organizacije.

Tijekom aktivnosti održane u Pregradi, gospođa Nada Jačmenica, dr. med., spec. fizijatar, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice održala je predavanje, dok je fiziterapeutkinja Sanja Belužić održala grupne vježbe. Umjerena tjelovježba oboljelima od multiple skleroze donosi bolju kondiciju, povećava izdržljivost i vraća snagu u rukama i nogama. Psihologinja Žaklina Groš održala je psihološku radionicu na temu fizičkog i mentalnog zdravlja. Na aktivnostima je zbog poštovanja epidemioloških mjera uz nošenje zaštitnih maski i međusobni razmak sudjelovalo desetak članova Društva multiple skleroze KZŽ s područja grada Pregrade i okolice i zainteresiranih građana. Koordinatorica projekta je gospođa Nataša Hlaban, a u organizaciji aktivnosti pomogao je dr. sc. Davor Špoljar, ravnatelj muzeja.