Iako privremeno zatvoren, aktivnosti u DV Naša radost nisu stale

Zbog prevencije širenja koronavirusa, u proteklih mjesec i pol dana obustavljen je rad dječjih vrtića u Hrvatskoj. No, Dječji vrtić Naša radost Pregrada ovo je vrijeme iskoristio za detaljno čišćenje prostora i opreme, popravak oštećenih zidova u igraonicama te uređenje okoliša.

U periodu od 18. ožujka do 27. travnja rad pregradskog dječjeg vrtića bio je organiziran online, kako bi djeca zadržala rutinu i dobila zanimljivi i edukativni sadržaj. U svim odgojnim skupinama odgojitelji su sa djecom i roditeljima održavali aktivnosti putem Viber i WhatsApp grupa. Slušale su se priče, pjevalo se, vježbalo, slikalo, pisalo i modeliralo. Svakog dana u grupama se moglo pročitati i pogledati mnoštvo lijepih poruka i videozapisa, kao i podijeliti međusobna iskustva. 

Po prvi puta od osnutka, od 27. travnja do 8. svibnja organiziran je kolektivni godišnji odmor. Na taj način napravljen je mali predah te je djeci i roditeljima omogućeno više prostora za obiteljska druženja i slobodnu igru.

Prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite DV Naša radost ponovno otvara svoja vrata, stoga je sada vrlo važno dobro organizirati prihvat djece te rad odgojitelja i drugih zaposlenika.

„U zatvorenoj Facebook i web stranici vrtića objavili smo upute i preporuke HZJZ kako bi ih roditelji mogli pravovremeno pročitati i do 7. svibnja prijaviti dolazak djeteta u vrtić. Vjerujemo da će svi zaposlenici i roditelji pokazati veliku odgovornost i pridržavati se navedenih mjera, poput potpisivanja izjava, mjerenja temperature, dezinfekcije obuće, pranja i dezinficiranja ruku, održavanja razmaka od 2 metra (odrasli) te poštivati dogovoreno vrijeme dolaska i odlaska djece iz vrtića“, ističe ravnateljica vrtića Gordana Krizmanić te dodaje da, iako se uvijek vesele dolasku djedova i baka u pratnji djece, sada ih mole da ostanu kod kuće i sačuvaju svoje zdravlje.