Informacije Stožera civilne zaštite Grada Pregrade – 24.3. od 12.30 sati

Danas je potvrđeno 46 oboljelih osoba novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj dosad je potvrđena sveukupno 361 oboljela osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je ukupno 28 pozitivnih na novi koronavirus.

Prema informacijama kojima raspolažemo na području Grada Pregrade danas je potvrđeno četvero pozitivnih, odnosno sveukupno je 8 oboljelih novim koronavirusom na području Grada Pregrade.

Grad Pregrada nastoji maksimalno informirati javnost po zaprimanju informacija Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, stoga Vas pozivamo da pratite informacije koje daje Ravnateljstvo civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Krapinsko-zagorska županija (http://www.kzz.hr/)

Iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana mole sve pacijente da se ponašaju odgovorno i da kod ulaska u bolnicu navedu i najmanju sumnju na kontakt s osobama koje su boravile u rizičnim područjima.

Također, zbog snijega dodatno pozivamo ljude da ostanu doma i utople se, a one koji misle snježni dan iskoristiti za zabavu i razonodu molimo da od toga odmah odustanu jer će ih nadležne institucije spriječiti i poslati doma.

Stožer civilne zaštite Grada Pregrade svakodnevno prati preporuke, naredbe i zaključke svih nadležnih službi.

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana