Informacije Stožera civilne zaštite Grada Pregrade – 25.3.2020. od 14.30 sati

Jutros je potvrđeno 36 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj dosad je potvrđeno sveukupno 418 oboljelih osoba, dok je 16 osoba ozdravilo.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije potvrdio je danas da je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano ukupno 32 pozitivnih na novi koronavirus. Prema trenutnim infomacijama s kojima raspolažemo na području Grada Pregrade pozitivno je 13 osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije ukupno je 1345 osoba u samoizolaciji.

S obzirom da je u Zagorju najviše zaraženih upravo na području Pregrade, Krapine i Huma na Sutli, podsjećamo sve da se u ovom trenutku striktno pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom.

Grad Pregrada nastoji maksimalno informirati javnost po zaprimanju informacija Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, stoga Vas pozivamo da pratite informacije koje daje Ravnateljstvo civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Krapinsko-zagorska županija (http://www.kzz.hr/)

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.