Informacije Stožera civilne zaštite Grada Pregrade – 26.3.2020. od 16.30 sati

Danas je potvrđeno 53 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 495 oboljelih osoba, a 22 osobe su ozdravile

Stožer civilne zaštite KZŽ potvrdio je danas da je na području naše županije evidentirano ukupno 35 pozitivnih na novi koronavirus. Jedna novooboljela osoba je iz Pregrade tako da je na području Grada Pregrade pozitivno ukupno 14 osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije ukupno je 1205 osoba u samoizolaciji.

S obzirom da je u Zagorju najviše zaraženih upravo na području Pregrade, podsjećamo sve da se u ovom trenutku striktno pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom.

Grad Pregrada nastoji maksimalno informirati javnost po zaprimanju informacija Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, stoga Vas pozivamo da pratite informacije koje daje Ravnateljstvo civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Krapinsko-zagorska županija (http://www.kzz.hr/)

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.