Informacije Stožera civilne zaštite Grada Pregrade od 1.04.2020. od 12 sati

Na području Krapinsko-zagorske županije je 1.travnja 2020. godine evidentirano ukupno 65 osoba zaraženih koronavirusom.

U odnosu na jučerašnju konferenciju za medije Stožera civilne zaštite i Župana Krapinsko-zagorske županije, evidentirano je novih 5 osoba pozitivnih na koronavirus. Novoevidentirane osobe dolaze s područja Grada Krapine (3) i Grada Pregrade (2). Do današnjeg dana na području KZŽ testirana je ukupno 251 osoba, dok je njih 450 u samoizolaciji.

Trenutno je u Pregradi sveukupno 30 pozitivnih osoba na novi koronavirus te je riječ o bliskim, odnosno obiteljskim kontaktima prvih zaraženih osoba.

Još jednom ukazujemo na važnost poštivanja samoizolacije, te pozivamo građane da ostanu doma i drže distancu od drugih ljudi.

Podsjećamo sve da se u ovom trenutku striktno pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom.

Jučer je održan i sastanak Stožera civilne zaštite Grada Pregrade preko video konferencije na kojem su članovi Stožera dobili informacije sa sastanka načelnice za županijskim stožerom, a razgovaralo se i o provođenju nadzora nad mjerama na području Grada Pregrade te o propusnicama za kretanje van mjesta prebivališta.

Uz širenje koronavirusa, internetom i društvenim mrežama šire se i mnoge neprovjerene informacije i dezinformacije stoga pozivamo da razmislite prije nego što podijelite neku vijest na društvenim mrežama.

Grad Pregrada nastoji maksimalno informirati javnost po zaprimanju informacija Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, stoga Vas pozivamo da pratite informacije koje daje Ravnateljstvo civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Krapinsko-zagorska županija (http://www.kzz.hr/)

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.