Kreće drugo izdanje projekta "Uzmi pare i napravi nešto za mlade"

Sastanak za Uzmi pare

U Centru za mlade KZŽ u Zaboku u utorak, 16. veljače 2021. održan je sastanak Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla i Mreže udruga Zagor s predstavnicima općina i gradova s područja obuhvata LAG-a koje će biti uključene u provedbu projekta Uzmi pare i napravi nešto za mlade, a koje čine Zabok, Pregrada, Klanjec, Desinić, Kumrovec, Zagorska Sela, Hum na Sutli, Kraljevec na Sutli, Tuhelj, Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice. Riječ je o projektu implementacije participativnog proračuna za mlade, s ciljem stvaranja prostora za suradnju i dijalog između mladih i donositelja odluka te većeg razumijevanja potreba i interesa mladih u lokalnim zajednicama.

Na sastanku je bilo riječi o načinu provedbe projekta pa je tako dogovoreno da prve aktivnosti kreću već u drugoj polovici ožujka, dok će mladi imati prilike predložiti svoje ideje i izabrati najbolje među njima do ljeta. U svakom gradu i općini financirat će se projekti mladih u iznosu do 20.000 kuna.

Projekt "Uzmi pare i napravi nešto za mlade" dio je programa Civic Europe, a provode ga LAG Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor u suradnji s općinama i gradovima s područja LAG-a. Civic Europe je inkubator za lokalno utemeljene građanske inicijative, organizacije i pojedince u Središnjoj, Istočnoj i Južnoj Europi kojeg su uspostavili MitOst i Sofia Platform, financirani od strane Zaklade Mercator.

U sklopu projekta izrađena je i web stranica www.uzmipare.info na kojoj možete doznati više informacija o projektu.