Na području Grada Pregrade danas nema novooboljelih od koronavirusa

Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je evidentirano ukupno 111 slučajeva pozitivnih osoba na koronavirus s prebivalištem na području županije. Ozdravile su ukupno 4 osobe, dok je jedna osoba preminula te je trenutno 106 oboljelih od koronavirusa.

S današnjim danom, 15. travnja 2020., novoevidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus. Novoevidentirane osobe dolaze s područja Gornje Stubice i Jesenja . Dosad su uzeti uzorci od 709 osoba.

Trenutno je u Pregradi sveukupno 34 pozitivnih osoba na novi koronavirus te je riječ o bliskim, odnosno obiteljskim kontaktima prvih zaraženih osoba.

Još jednom ukazujemo na važnost poštivanja samoizolacije, te pozivamo građane da ostanu doma i drže distancu od drugih ljudi.

Podsjećamo sve da se u ovom trenutku striktno pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom.

Grad Pregrada nastoji maksimalno informirati javnost po zaprimanju informacija Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, stoga Vas pozivamo da pratite informacije koje daje Ravnateljstvo civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Krapinsko-zagorska županija (http://www.kzz.hr/)

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Pregrade: stozercz@pregrada.hr; 091 376 0500.

Kontakt GDCK Pregrada za dostavu namirnica i lijekova: 098 857 120.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji od 7 do 22 sata.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.