Najavljena nova investicija Presečki grupe d.o.o. u Pregradi

Objavljeno Pon, 03/05/2021 - 14:05
Pressica
Datum

U Pregradi je u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. predstavljen projekt „Autobusni kolodvor, stambeno-poslovni objekt i hostel“, investitora Presečki grupe d.o.o.

Riječ je o velikoj investiciji s ciljem stvaranja reprezentativnog i urbanog prostora grada koji živi cijeli dan pa je tako uz sam kolodvor planirana izgradnja poslovnih sadržaja, stambenog prostora i hostela.

Vlasnik Presečki grupe Antun Presečki istaknuo je da je u Pregradi investitor već više od 30 godina te da imaju više projekata na području cijelog Zagorja. „U Krapinskim Toplicama planiramo kolodvor s trgovačkim centrom i jedan hotel, u Trgovišću za sada stambeno-poslovni prostor, u Zlataru isto tako, no prvo krećemo s Pregradom“, najavio je Presečki.

Idejno rješenje predstavio je projektant Miloš Pecotić. „U prvom planu je zgrada autobusnog kolodvora, poslovna zgrada s velikim pješačkim trijemom i ulazima u garažu. Iza poslovne zgrade, dobili smo mjesta za stanove koji imaju terase u prizemlju, parter na korištenje te dječje igralište u sklopu kompleksa. Garaža je riješena na način da je jednosmjerna, a prvi dio garaže je vezan uz poslovni prostor. Ima 24 parkirna mjesta, prostor malog gospodarskog dvorišta za dostavne kombije te svoju jezgru koja ima stepenice i dva dizala. Poslovni prostor ima oko 550 kvadrata. Zgrada autobusnog kolodovora ima prostor za prodaju karata, mali kafić, čekaonicu i sanitarije za putnike. Tri su perona za autobuse i stajalište za taxi. Sve je natkriveno interesantnom formom nadstrešnice“, objasnio je projektant te rekao da stražnji dio prostora zauzimaju stanovi i prostor hostela.

„Stanovi su uglavnom veće kvadrature, imaju garaže i spremište. U istoj zgradi na zapadnoj strani je prostor hostela. Sobe su dvokrevetne i kombinacija je da dvije sobe koriste jednu kupaonicu ili da svaka ima svoju kupaonicu. Kapacitet je 60 ležaja u 30 soba. U prizemlju su društveni prostori, na katovima sobe i na vrhu je javna terasa na kojoj se može roštiljati i zabavljati“, rekao je projektant. Prema sadašnjim planovima, gradnja bi trebala krenuti sljedeće godine.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj istaknuo je kako je ovo sjajan projekt i zahvalio investitoru na ulaganju. „Gradu Pregradi potrebna je rekonstrukcija autobusnog kolodvora kao javne infrastrukture, a kroz ovaj projekt dobivamo i stanove, koji su prijeko potrebni za naše stanovništvo, posebno za mlade obitelji koje će ovdje doći živjeti. Drago mi je što je planirana i izgradnja hostela što nam je izuzetno važno s aspekta turističkog razvoja grada Pregrade. Uz to, Presečki grupa d.o.o. ulaže i u Poduzetničku zonu, gdje je kupila zemljište za svoje potrebe. Osim ovih investicija, u najavi imamo i druge privatne investicije: izgradnju stambeno poslovnog objekta u Ulici Ljudevita Gaja te tematskog doma za starije osobe na temu vina i vinogradarstva koji se uklapa u turističku priču Pregrade. Kao gradonačelniku mi je drago da investitori prepoznaju Pregradu kao mjesto za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta, a Grad Pregrada će im i dalje biti podrška“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Inače, gospodarski pokazatelji na području Pregrade u posljednjih nekoliko godina jako su dobri, a Grad Pregrada nastoji pružati podršku kroz subvencije kamata na kredite, oslobođenje plaćanja poduzetnika od komunalne naknade i doprinosa, a više od 2 mil. kuna uloženo je u uređenje javne rasvjete, nogostupa i drvoreda u poduzetničkoj zoni.

„Kao gradonačelniku mi je drago da investitori prepoznaju Pregradu kao mjesto za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta, a mi ćemo im u budućnosti biti podrška“, zaključio je Vešligaj.

Tags

Novosti

Brzi pristup