Nema novooboljelih od koronavirusa na području Pregrade, ukupno 16 ozdravljenih

U subotu, 25. travnja 2020. godine, u 8:30 sati zaprimljeni su negativni nalazi za 63 od 68 uzetih briseva u petak, 24. travnja 2020. godine. Također je zaprimljen negativan rezultat brisa koji se čekao još od 23. travnja. Još uvijek se čekaju rezultati 5 nalaza. Ukupno je uzeto 1.330 uzoraka.

U ovom trenutku evidentirano je 100 aktivnih slučajeva zaraze stanovnika Krapinsko-zagorske županije koronavirusom.

U protekla 24 sata je 6 novih osoba evidentirano kao ozdravljeno te je ukupan broj ozdravljenih osoba 36. Riječ je o podacima zaključno s evidencijama zaprimljenima do kraja jučerašnjeg dana, 24. travnja 2020. godine, u koje su uključeni i stanovnici Krapinsko-zagorske županije testirani izvan područja naše županije te osobe koje nisu imale pozitivan nalaz na koronavirus, no sukladno uputama, se zbog epidemiološke anmneze i kliničke slike vode kao pozitivne. 

Na području Pregrade već deveti dan nema novooboljelih od koronavirusa, a do danas je ukupno ozdravilo 16 oboljelih te je trenutno ukupno 24 pozitivnih osoba na koronavirus. Sljedeći tjedan očekujemo još ozdravljenih od koronavirusa, s obzirom da će isteći rok od 28 dana, nakon kojeg se osobe smatraju zdravima.,

Podsjećamo građane da su mjere stožera još uvijek na snazi te vas molimo da ih strogo poštujete s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Nemojte se opustiti, držite razmak, i nemojte se grupirati. Virus nije nestao te se i dalje moramo ponašati odgovorno.