Ni danas nema novooboljelih od koronavirusa na području KZŽ

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije nema novooboljelih. Nažalost, preminula je jedna osoba s prebivalištem na području Pregrade, rođena 1934. godine. Preminula osoba bila je kronični bolesnik, koja je u OB Zabok boravila od 9. do 22. travnja, a taj dan je preseljena u Kliniku dr. Fran Mihaljević.

Ovim putem Stožer civilne zaštite Grada Pregrade i gradonačelnik Marko Vešligaj izražavaju iskrenu sućut obitelji preminule osobe.

Dosada su na području KZŽ ozdravile 52 osobe, dvije osobe su preminule te je 84 aktivnih slučajeva. Uzeto je ukupno 1467 briseva i još se čeka nalaz za dvije osobe.

Na području Pregrade već 12 dana nema novooboljelih od koronavirusa. Ukupno su ozdravile 23 osobe te je trenutno 16 osoba pozitivnih na koronavirus.

Podsjećamo građane i građanke kako putovanja iz KZŽ u Zagreb i Zagrebačku županiju još uvijek nisu moguća bez e-propusnice.

Također podsjećamo da su mjere stožera još uvijek na snazi te vas molimo da ih strogo poštujete s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Nemojte se opustiti, držite razmak i nemojte se grupirati. Virus nije nestao te se i dalje moramo ponašati odgovorno.