Obavijest roditeljima učenika 1.-4. razreda

Poštovani roditelji,

prema epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj te otpuštanju mjera kroz protekla dva tjedna na svim aspektima života, donesene su preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja za osnovne škole. Prema tim preporukama nema prepreka za održavanje nastave u školi odnosno učenici 1.-4. razreda se mogu vratiti na nastavu u škole zajedno s učiteljicama i učiteljima.

Upute i preporuke HZJZ i MZO su u privitku i na sljedećim poveznicama:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

 

Prema tome svi učenici 1.-4. razreda kreću s nastavom u školama od ponedjeljka, 25.5.2020.

Učenici će raditi prema redovitom rasporedu te će u ponedjeljak imati 4 sata. Raspored za dalje će dobiti od svojih učiteljica u ponedjeljak. Prehrana za učenike će biti organizirana. Prijevoz za sve učenike putnike bit će organiziran.

U ponedjeljak, 25.5. u centralnoj školi A smjena je ujutro od 7.45 do 11.10. Autobusi s polaznih stanica kreću u 7.15, a odvoz je u 11.20 sati po svim linijama.

Smjena B je popodne i nastava traje od 12.05-15.30 sati. Autobusi kreću s polaznih stanica u 11.35 sati, a odvoz je u 15.40 sati po svim linijama.

PŠ Benkovo, Stipernica - početak nastave u 7.45 sati do 11.10 sati.

PŠ Sopot – početak nastave u 8 sati do 11.25 sati. Prijevoz kreće u 7.30 sati, a odvoz je u 11.30.

PŠ Gorjakovo – početak nastave jutarnja smjena – 7.45 do 11.10 sati. Popodnevna smjena u 12.05 do 15.30 sati

PŠ Kostel – početak nastave u 7.40 -11.05 sati. Prijevoz kreće u 6.55 sati, a odvoz je u 11.15 sati.

Obrazloženje prema preporukama HZJZ-a i MZO-a:

„Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole“.

1. U razredima ćemo osigurati razmak od 1,5 m između učenika  jer imamo dovoljno velike učionice u centralnoj i područnim školama. Prilikom jela učenici će koristiti školsku blagovaonicu u kojoj će biti odvojeni 1,5 metar te jesti u različito vrijeme. Svi prostori će se nakon nastave odnosno jela dezifincirati.

2. Učenici mogu samostalno dolaziti u školu te na školski autobus.

3. Prije dolaska u školu roditelj je dužan učeniku izmjeriti temperaturu te u slučaju da je povišene temperature ne slati učenika u školu.

4. U školu ne smije ulaziti nitko osim učenika i djelatnika škole. Ako roditelji prate i dočekuju učenike pred školom, molimo da ne ulaze u prostore škole te da na dvorištu škole održavaju socijalnu distancu od 1,5 m.

5. Učenici će prilikom dolaska u školu otići do svojih ormarića, presvući obuću. Nakon toga peru ruke sapunom u razredu ili na zahodu i ulaze u učionicu.

Za sva moguća pitanja i nedoumice obratite se svojim razrednicima te svakako proučite upute HZJZ i MZO-a.

Ravnateljica

Zdravka Žiger Žgela