Održana Večer znanosti

U srijedu 02. prosinca 2015. godine  održan je  znanstveni dan tj. Večer znanosti u Gradskoj knjižnici Pregrada. 
Večer znanosti osmišljena je kao zabavna i kreativna aktivnost kroz koju djeca lakše uoče i prihvate činjenice i spoznaje koje inače ne uočavaju ili su im  u školi, "preteške", dosadne i nezanimljive, a provela se u tri dijela: obilaskom istraživačkih točaka, kvizom te predstavljanjem Parka znanosti.
U prostoru čitave zgrade Knjižnice bilo je postavljeno 10 istraživačkih točaka na kojima su se izvodili pokusi ili predstavljala određena znanja koja pokrivaju pet znanstvenih područja: matematiku, geografiju, kemiju, fiziku i biologiju. 
Nakon obilaska istraživačkih točaka održan je kviz znanja. Natjecatelji iz Huma na Sutli i Pregrade (osnovnoškolci i odrasli) nakon obilaska tih točaka pokazali su stečeno znanje u kvizu koji  se održao u centralnom dijelu knjižnice. U kvizu su sudjelovale  četiri ekipe, po dvije iz Pregrade (4 učenika 5.-8. razreda i 4 odraslih) i dvije iz Huma na Sutli (4 učenika 5.-8. razreda i 4 odraslih). Svi sudionici i naravno pobjednici nagrađeni su prigodnim darovima.
Posebnost ove Večeri bio je i Park znanosti, čiji su eksponati bili izloženi ispred zgrade Knjižnice tijekom cijelog dana.
Organizatori su Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada, Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli i Gradska knjižnica Pregrada s ciljem poticanja interesa djece za znanost i razumijevanje funkcioniranja svijeta koji nas okružuje. Podršku našim mladim znanstvenicima pružili su i zamjenica župana Krapinsko- zagorske županije za društvene djelatnosti, Jasna Petek te gradonačelnik grada Pregrade, Marko Vešligaj. 
Zahvaljujemo svim organizatorima i sudionicima na veoma zanimljivoj Večeri znanosti, te se nadamo da će nas uskoro oduševiti sa nekim sličnim ovako konstruktivnim i edukativnim događajem.