Počinje Advent!

28.11. počinje Advent, Božić je sve bliže, a vrijeme došašća će ove godine biti bogato zanimljivim kulturnim i društvenim događanjima i manifestacijama za djecu i odrasle. Zahvaljujući svim entuzijastima našeg grada, pregračani i pregračanke moći će uživati u posebnom božićnom ozračju. U programu zajedno sudjeluju Grad, Turistička zajednica, Župe i njihovi svećenici, vrtić, škole, udruge i velika količina entuzijasta.

Program započinje sada već tradicionalnim Adventom na Vinagori koji će se obilježavati svake adventske subote od 16 do 22 sata koncertima, priredbama te prigodnim sajmovima, a sve uz šalicu kuhanog vina ili čaja za posjetitelje u magičnom ozračju crkve na Vinagori.

Nakon Večeri znanosti u srijedu 2.12. OŠ Pregrada, Hum na Sutli i Gradske knjižnice te koncerta violinistice Marije Šverko i pijanistice PetreGilming 4.12. tjedan posvećen djeci se nastavlja podjelom poklona za Sv. Nikolu tijekom nadolazećeg vikenda.

Naredna dva adventska tjedna obilježit će koncert Lovre Pogorelića u organizaciji Glazbene škole, radionice izrade božićnih ukrasa Udruge kostelskih žena te sajmovi: Sajam mogućnosti Društva "Naša djeca" Pregrada, Udruge umirovljenika i OŠ Janka Leskovara 12.12., zatim Vrtićki sajam za škole Afrike 15.12. te Božićni sajam na Trgu Gospe Kunagorske 19.12. uz OPG-ove, tradicijske obrte, udruge i hobiste, a naći će se i nešto kolačića i kuhanog vina.

20.12. u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održat će se u 16 sati Božićni koncert nakon kojeg slijedi predstava "Priča s Goričkog jezera" dječjeg vrtića "Naša radost" 21.12., zatim 22.12. Božićni koncert organizira Glazbena škola, a 23.12. Osnovna škola Janko Leskovar organizira Božićnu priredbu.

Na Badnjak Crkva BDM uz polnoćku za djecu u 18h te onu u ponoć organizira i prigodni program uoči polnoćki, a Kostel kao i svake godine priprema posebnu proslavu Božića – veliki vatromet nakon polnoćke ponad Crkve Sv. Mirka sa zidina Kostelgrada.

Progam "Božića u Pregradi" zatvara KUD Pregrada revijalnim koncertom sa gostima kojim će nas pripremiti za novogodišnji doček u nedjelju 27.12. "Kak negda dotekni mi dušu".

Pozivamo sve građanke i građane te sve posjetitelje da svojim prisustvom uljepšaju zbivanja u našem Gradu.