Pregradi 148 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstane ceste

Gradu Pregradi odobreno je 148.198,00 kn od stane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za projekt Modernizacija nerazvrstane ceste Pl13 - Sveta Ana-Križ-Papeži-spoj Kostel Bregi-K2.

Riječ je o projektu prijavljenom na javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini.

Kroz projekt će se asfaltirati cesta koja spaja dva naselja: Gornju Plemenšćinu i Brege Kostelske. Ova prometnica nalazi se na brdovitom terenu i visokoj nadmorskoj visini čime je održavanje, pogotovo u zimskim uvjetima, veoma zahtjevno i otežano. Njeno postojeće stanje u lošem je stanju zbog duljine dionice te utjecaja nepovoljnih vremenskih uvjeta, a posljedično je otežan pristup i prometovanje javnim službama, hitnoj pomoći, komunalnim društvima te drugima. Asfaltiranjem navedene ceste osigurat će se bolja prometna povezanost te lakše prometovanje. Ovo je ujedno i prva cesta koja će se modernizirati unutar nove mjere za brdsko-planinska područja Grada Pregrade, koja je uvedena ove godine.

Projekt doprinosi razvoju komunalnog gospodarstva i ujednačavanju komunalnog standarda na području Grada Pregrade.