"Pregradska jezgra budućnosti": Pozivamo vas na tribinu o revitalizaciji gradske jezgre

S ciljem pokretanja revitalizacije i regeneracije svoje povijesne jezgre, Grad Pregrada zatražio je Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu izradu studije o mogućnostima njene programsko prostorne preobrazbe. Studiju pod nazivom „Pregradska jezgra budućnosti“ izradili su prof. art. dr. sc. Jesenko Horvat, dipl. ing. arh. te dr. sc. Marina Pavković, dipl. oec. sa Zavoda za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu, a studija razrađuje programske sadržaje kroz pet projektnih tema čiji daljnji razvoj pozitivno pridonosi konkurentnosti i revitalizaciji povijesne jezgre, s naglaskom na izgradnju eko-bazena kao novog mjesta za rekreaciju, mir i opuštanje te socijalnu interakciju.

Pregradsku jezgru budućnosti predstavit ćemo na javnoj tribini, u četvrtak, 5. ožujka 2020. godine u Gradskoj vijećnici Grada Pregrade,  Josipa Karla Tuškana 2, s početkom u 18 sati.

Pozivamo Vas da prisustvujete tribini te se svojim prijedlozima uključite u mogućnosti preobrazbe i vraćanju života i aktivnosti u pregradsku gradsku jezgru.