Pridružite se Božiću u Pregradi!

Sa Svetim Nikolom i podjelom poklona najmlađima završila je druga nedjelja Adventa. Na trgu Gospe Kunagorske Savjet mladih u suradnji sa turističkom zajednicom, OŠ Janka Leskovara i dječjim vrtićem "Naša radost" ovog je tjedna izradio poruke mira i čestitke, okitio borove te uredio kućicu Djeda Mraza na veselje najmlađim građankama i građanima Pregrade.

U subotu 12.12. u Osnovnoj školi Janka Leskovara održat će se Sajam mogućnosti u organizaciji društva "Naša djeca", Udruge umirovljenika i osnovne škole. U poslijepodnevnim satima posjetite Advent na Vinagori gdje će scenski dočarati život Svete Lucije i blagosloviti pšenicu, nakon čega slijedi druženje uz kuhano vino i čaj sa božićnim sajmom rukotvorina. 15.12. čeka nas vrtićki sajam za škole Afrike, a Glazbena škola Pregrada povodom 10. godišnjice osnutka priprema koncert Lovre Pogorelića koji će se održati u Galeriji, 17.12. s početkom u 19 sati, ulaz je slobodan. Ulaz je slobodan i na posljednju radionicu izrade božićnih ukrasa Udruge kostelskih žena koja se održava svakog četvrtka od 18h u prostorijama Područne škole Kostel. Tijekom Adventa Crveni križ Pregrada održava hvalevrijednu humanitarnu akciju "Vaš dar za pravu stvar", svakog dana možete navratiti do prostorija Crvenog križa i ostaviti i svoj božićni prilog za potrebite.

Od subote 19.12. sa božićnim sajmom rukotvorina, licitara, vina, rakije, suvenira i slika na trgu Gospe Kunagorske ući ćemo u zadnje dane Adventa nakon kojih će slijediti božićni koncerti i priredbe za najmlađe, polnoćke diljem grada i vatromet na zidinama Kostelgrada. Program će ove godine zatvoriti KUD Pregrada koncertom "Kak negda dotekni mi dušu".