U 2020. godini podijeljena 44 paketa za novorođenu djecu

paket

Kako bi poželjeli dobrodošlicu novim članovima zajednice, Grad Pregrada roditeljima novorođene djece s područja grada dodjeljuje novčanu naknadu te tzv. „pakete za super početak", za što su sredstva osigurana u gradskom proračunu.

Iako zbog pandemije koronavirusa Grad Pregrada ne održava tradicionalne prijeme za novorođenu djecu u gradskim prostorijama, u ovoj su godini podijeljena ukupno 44 paketa za super početak za 44 djece, a roditeljima su isplaćene naknade na njihove bankovne račune.

Podsjećamo, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi iznos naknade za novorođenčad raspodijeljen je na način da se tisuću kuna ostvaruje u novčanom obliku, dok se još tisuću kuna dodjeljuje u obliku prigodnog paketa za svako novorođeno dijete, a u 2021. godini iznos predviđen za paket za dijete je povećan temeljem II. izmjena Odluke o socijalnoj skrbi te će vrijednost pojedinačnog paketa iznositi do 1.500 kn. "Paket za super početak" osmišljen je po uzoru na skandinavske zemlje, a sadrži hrvatske proizvode od stopostotnog pamuka s bojama i detaljima koji simboliziraju Pregradu. Također, tek rođeni Pregračani i Pregračanke besplatno su učlanjeni u Gradsku knjižnicu do prve godine života, stoga su roditeljima dostavljene i članske iskaznice.

Inače, ove je godine na području grada Pregrade do 30. studenoga rođeno 47 beba.

Svim roditeljima novorođene djece želimo puno sreće, zdravlja i obiteljskog sklada.