U crowdfunding kampanji za izgradnju teniskih terena u Pregradi prikupljeno 396 tisuća kuna

U Pregradi je u srijedu, 27. svibnja 2020. održana press konferencija povodom završetka crowdfunding kampanje SMASH-Vratimo tenis u Pregradu, kojom je prikupljeno 396.315,11 kuna.

Podsjetimo, Sportska zajednica grada Pregrade i Teniski klub Pregrada početkom prosinca 2018. godine pokrenuli su crowdfunding kampanju pod nazivom „SMASH-Vratimo tenis u Pregradu. Kampanja je pokrenuta na inicijativu Teniskog kluba Pregrada, koji je početkom 21. stoljeća postizao izvrsne rezultate na turnirima. „Imamo priliku vratiti nešto što je godina bilo zapostavljeno. Naš klub danas broji 50 članova i članica, a izgradnjom i uređenjem novih teniskih terena želimo ponuditi tenis kakav se u ovom gradu nekada igrao“, ističe predsjednik teniskog kluba Denis Burić te dodaje kako su u sklopu kampanje održane brojne akcije, poput turnira u beli i tombole kroz koje su prikupljena određena financijska sredstva.

Kampanju je od samog početka podržao i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. „Pregračanima crowdfunding nije nikakva nepoznanica. Prije pet godine ujedinili smo se u kampanji „Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi“ te u 90 dana prikupili gotovo 100 tisuća kuna od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost. Ukupan iznos novčanih sredstava prikupljen kroz donacije pokazao je kako još uvijek ima ljudi koji znaju prepoznati kvalitetan projekt i koji su spremni pomoći u realizaciji inovativnih ideja“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj te dodao da će se u ovoj godini na izgradnju terena utrošiti 550.000 kuna, čime će se dobiti dva teniska i funkcionalna terena. Završetak projekta planiran je sljedeće godine. Gradonačelnik je također naglasio kako je u gradskom proračunu osigurano 1.400.000 kuna za sport, odnosno Sportsku zajednicu te uređenje igrališta u Pregradi i Gorjakovu.

Crowdfunding kampanja pokrenuta je na platformi croenergy.eu. Riječ je o platformi koju vodi REGEA (Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne županije). Ovo im je do sada i financijski najzahtjevnija kampanja koja je uspješno dovršena.

Dr. sc. Julije Domac, ravnatelj REGEA-e istaknuo je da je naviknut da iz Pregrade dolaze sjajne priče. "Sjajno je, ne samo zato što se vraća tenis u Pregradi, nego i zbog solidarnosti i društveno – odgovornog poslovanja. Ovo je dosad najuspješniji koncept i po iznosu i po udjelu financiranja javno- privatnog partnerstva, kao i po učinku koji će imati za građane, djecu i mlade. Jako sam ponosan na ovaj projekt", zaključio je Domac

Škola tenisa u Pregradi vrata će otvoriti na proljeće. Ponajprije za djecu i mlade. Teniski klub organizirat će i teniske turnire te tako poticati suradnju s drugim klubovima, a sudjelovat će i u natjecanjima. Početak izgradnje planira se u sljedećih mjesec dana. Novac je spreman, tereni imaju građevinsku dozvolu i čim bude izabran izvođač kreću radovi. Službeno otvorenje očekuje se zadnji vikend u rujnu.