Ususret Božiću u Pregradi

U trećoj nedjelji Adventa na Vinagori je održana predstava o životu Svete Lucije i blagoslov pšenice, a u Osnovnoj školi Janka Leskovara su Društvo "Naša djeca" i Udruga umirovljenika održali sajam znanja na kojem se moglo izraditi ukrase i svašta naučiti od najmlađih i onih najstarijih. Tjedan je uveličao koncert pijaniste svjetskog glasa – Lovre Pogorelića kojeg je organizirala Glazbena škola Pregrada za 10. obljetnicu svog rada.

Posljednje dane došašća obilježit će raznoliki veseli događaji. U vikend nas uvode Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel i KUD Pregrada koji u petak 18.12. sudjeluju u Adventu u Zagrebu, najboljem adventskom odredištu u Europi, gdje će na Trgu Bana Jelačića predstaviti Pregradu. U subotu 19.12. održat će se na Trgu Gospe Kunagorske Božićni sajam. Prošetajte te provjerite ponudu štandova, bit će tu OPG-ova, udruga, mnogo rukotvorina, kupinovog vina, kremica, likera i božićnih ukrasa. Sudionici su ove godine uz hobiste i osnovnoškolci te naši najmlađi iz vrtića "Naša radost". Uz ukrase bit će tu i kolačića i kuhanog vina! U subotu navečer na Vinagori će se u sklopu "Adventa na Vinagori" održati koncert limene glazbe Vinagora i blagoslov Betlehemskog svijetla koje će zagrijati ove maglene i hladne dane.

U nedjelju u Crkvi Uznesenja BDM u Pregradi održat će se tradicionalni Božićni koncert s početkom u 16 sati. U Božićnom tjednu očekuje nas mnogo predstava i događaja, a počinju ga najmlađi; u ponedjeljak možete pogledati "Priču s Goričkog jezera" u dječjem vrtiću, u utorak u Srednjoj školi razgaliti dušu uz koncert Glazbene škole, a u srijedu pogledati Božićnu priredbu u Osnovnoj školi. Na Badnjak u Crkvi Uznesenja BDM u 18 sati uz prigodni program počinje dječja polnoćka, dok ona "prava" slijedi u ponoć, a oko ponoći, po završetku polnoćke u Kostelu "Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel" organizira tradicionalni božićni vatromet sa zidina Kostelgrada ponad Crkve Sv. Mirka.

Pridružite se Božiću u Pregradi!

Prilozi

PrilogVeličina
Image icon 10.jpg168.31 KB