Započela provedba projekta "VolontirAJMO"

Započela je provedba projekta "Volonterski centar VolontirAJMO" kojemu je nositelj Mreža udruga Zagor, a partneri na projektu su Grad Zabok, Grad Pregrada, Grad Krapina, Općina Jesenje, Općina Konjščina, Općina Kraljevec na Sutli, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Osnovna škola Gornje Jesenje, Osnovna škola Josipa Broza, Srednja škola Konjščina, Srednja škola Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje Sutla, Krapinsko-zagorska županija. Projekt je s provedbom započeo 1. siječnja 2020. i traje sve do 31. prosinca 2020. godine, a prvi partnerski sastanak održan je u ponedjeljak, 17. veljače 2020.

Projekt predstavlja sustavnu i kontinuiranu nadogradnju postojećeg rada volonterskog centra i volonterskog servisa te će omogućiti daljnju razmjenu informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada (kroz održavanje aplikacije volonterskog servisa dostupne na www.volontirajmo.zagor.info). Organizirat će se edukacijski programi za volontere/ke, organizatore volontiranja, s osobitim naglaskom na odgojno-obrazovne ustanove, kao i podrška njima za provedbu školskih volonterskih program i aktivnosti, formiranja školskih volonterskih klubova i razvoja kulture volontiranja među mladima.

U mjesecu svibnju priključit ćemo se manifestaciji „Hrvatska volontira“ kada će se organizirati mnoge volonterske akcije i aktivnosti te provesti međunarodni volonterski kamp u Zaboku. Provest će se Javni poziv za dostavu fotografija koje prikazuju volontersku aktivnosti/akciju u 2020. godini a pristigle fotografije će se izložiti kroz izložbu povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Međunarodni dan volontera obilježit će se i konferencijom o mogućnostima podizanja svijesti o volonterstvu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 102.100,00 kuna, a sufinancira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.