Srednjoškolsko obrazovanje

1997. godine otvorena je i srednja škola u Pregradi. Prvu godinu organizirana su dva razreda gimnazije te jedan razred strukovne škole (konobari i kuhari). 11. travnja 1999. godine položen je kamen temeljac nove zgrade Srednje škole uključujući i novu sportsku dvoranu. U novu zgradu srednje škole učenici su se uselili 2003. godine, a 2005. otorena je i nova športska dvorana.

Srednja škola Pregrada nudi sljedeće programe:

  • Gimnazija – opća, jezična, prirodoslovna
  • Zdravstvo – fizioterapeutski tehničar/ka, medicinska sestra/tehničar, farmaceutski tehničar/ka, zubotehničar
  • Ugostiteljstvo – kuhar, konobar, slastičar
  • Osobne usluge – kozmetičar/ka, frizer/ka

Broj učenika u srednjoj školi iz godine u godinu se povećava kako se otvaraju novi školski programi.

Adresa:  Stjepana Škreblina bb, 49218 Pregrada

Ravnateljica; mr.sc. Vilmica Kapac

tel.; 049/382-151

Tajnišvo; 049/382-150

ss-pregrada@kr.t-com.hr

 

Učenički dom

Učenički dom u Pregradi djeluje od siječnja 2011.godine i nalazi se u sastavu Srednje škole Pregrada. Osnovni cilj su sretni i zadovoljni učenici i roditelji, oni koji dolaze, ali i oni koji odlaze u svijet odraslih. U učeničkom domu trude se kvalitetnim i ustrajnim radom usaditi našim učenicima trajne vrijednosti, ponegdje možda već i zaboravljene. Postizanje dobrog uspjeha i kvaliteta zajedničkog življenja moto je svih djelatnika Učeničkog doma Srednje škole Pregrada.

Primarna djelatnost Učeničkog doma Srednje škole Pregrada je: smještaj, prehrana i odgojno-obrazovni rad s redovnim učenicima Srednje škole Pregrada (koji žive izvan mjesta školovanja) uz 24-satni pedagoški nadzor. Dom sadrži 36 soba. Svaka soba je trokrevetna te ima vlastitu kupaonicu.

http://ss-pregrada.skole.hr/