Božić u Pregradi

Božićno-novogodišnjim koncertom "Kak negda dotekni mi dušu" KUD-a Pregrada završio je program "Božića u Pregradi". Na koncertu su sudjelovali: dječji vrtić "Naša radost", Plesni studio DIV, Osnovna škola "Janka Leskovara", Glazbena škola Pregrada, Srednja škola Pregrada, Ženski vokalni sastav KUD-a, Ženski zbor KUD-a, Folklorna sekcija KUD-a, Tamburaška sekcija KUD-a, solisti KUD-a: Lucija Belošević, Olena Ciglenjak, Milko Peer; Dario Tuđina i Dario Bat na harmonici, Limena glazba Pregrada te dragi gosti iz Selnice ob Dravi, članice i članovi Mešanega pevskega zbora Sveta Marjeta koji djeluju u sastavu KUD-a Arnold Tovornik. U dvosatnom programu moglo se čuti od Zvončića i Malog bubnjara onih najmlađih, preko skladbi Joy to the world, Adeste Fideles i Hark, te Snijeg Ženskog vokalnog sastava, veselog božićnog mixa Glazbenog gheto-a Srednje škole do onih klasičnih i starih: Mehki snežek, Cmreki v snegu spiju ženskog zbora, Tihe noći u izvedbi Lucije Belošević uz pratnju Gorana Gregorina na orguljama, Milost nam je izvela Olena Ciglenjak uz pratnju tamburaške sekcije ovog puta bez i sa strujom sa izvrsnim Franjom Kaučićem na el. gitari, a Milko Peer je uz prigodnu pjesmu Sretan vam Božić Hrvati svima poželio sretan Božić. Sekcije plesnog studia DIV izmamile su gostima osmijeh na lice koreografijama Frozen, Vilenjaci i Zeleni ples, a Folklorna sekcija KUD-a izvela je veselu koreografiju "Štajersko" te prikazala kako teku pripreme za najveće blagdane, konkretnije kako se čisti i pere veš. Limena glazba zagrijala je publiku izvrsnim izvedbama najvećih hitova Queen-a, Radezcky maršem za kraj, a zajedno sa svim ostalim izvođačima na poklon publici za sam kraj koncerta izveli su "Narodil nam se".

Program Božića u Pregradi trajao je mjesec dana, a obilovao je raznovrsnim događajima. Dio programa bio je i Advent na Vinagori koji je kroz sva 4 vikenda došašća nudio koncerte, predstave, božićni sajam uz prigodne mise i ispovijedi u bajkovitom okružju crkve Marije od Pohoda. Crveni križ, Osnovna škola, Dječji vrtić pridružili su se programu dobrotvornim akcijama. Bilo je tu i programa druženja i edukacije kao i raznovrsnih predstava u kojima su sudjelovali oni najmlađi do onih najstarijih iz Udruge umirovljenika.

Glazbena škola pridružila se programu serijom koncerata, a stanovnicima grada poklonili su i izvrstan koncert pijanista svjetskog glasa – Lovre Pogorelića. Posljednje dane uoči Božića obilježili su božićni koncerti i predstave, od tradicionalnog koncerta u Crkvi Uznesenja BDM, do onih u vrtiću i školi. Program je kulminirao Božićnim polnoćkama, a u Kostelu je bio organiziran i već tradicionalni vatromet sa zidina Kostelgrada ponad Crkve Sv. Mirka.

U 2016. godinu uvest će nas Župa Vinagora novogodišnjim koncertom 1. siječnja u večernjim satima, a još jedan spremaju nam i za blagdan Sveta Tri Kralja, tog puta sa specijalnim gostima!

Želimo svima sretne i blagoslovljene blagdane te zdravu i uspješnu novu 2016. godinu!

 

Novosti

Brzi pristup